БСП би подкрепила правителство с мандата на партията на Слави Трифонов

БСП би подкрепила правителство с мандата на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ в коалиция с „Изправи се! Мутри вън!“ и Демократична България, стана ясно от думите на социалиста Христо Проданов пред Нова телевизия.

По думите му всички партии са заявили, че са „за” отстраняване на сегашното управление. „Ако това все е още е така, може да се говори за подкрепа на правителство с мандата на „Има такъв народ“, заяви той.

Той потвърди намерението на столетницата да не подкрепя под никаква форма кабинет на ГЕРБ. „Ако се наложи, ще има нови избори“, допълни Проданов.

По думите му всички в тези избори са губещи, освен „Има такъв народ“ и Демократична България.

„Би било безотговорно лидерът на БСП Корнелия Нинова да подаде оставка в този момент. Причините са две – първо заради самата партия и второ заради държавата, защото предстои формирането на ново правителство. Нинова беше избрана преди 5 месеца от 80% от социалистите в партията“, обясни представителят на левицата.

Колкото до подкрепа на левицата за президента Румен Радев за нов президентски мандат, Проданов заяви следното: „Сега ще направим нашите процедури и ще обявим нашата подкрепа. Почти убеден съм, че 99% от хората в партията ще подкрепят президентската двойка, защото както харесват Нинова, така харесват и Радев“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap