Бил Гейтс ще яде синтетично месо и ще лети по-малко, за да се бори с климатичните промени

Бил Гейтс иска да даде пример и да се опита да намали въздействието върху затоплящата се планета. Той току-що публикува книга за изменението на климата. Оказва се, че той също променя части от живота си, за да намали емисиите на въглерод.

В последната сесия на „Гейтс Попитай ме“ на Reddit в петък, един потребител попита съоснователя на Microsoft какво могат да направят хората, за да намалят личните си въглеродни емисии. Като начало Бил Гейтс препоръча хората да консумират по-малко. Друг потребител отговори, като попита какво прави той, за да консумира по-малко. „От лична гледна точка правя много повече“, пише Гейтс. „Карам електрически автомобили. Имам слънчеви панели в къщата си. Ям синтетично месо (понякога!). Купувам зелено авиационно гориво. Плащам за директно улавяне на въздух от Climeworks.

Помагам за финансирането на електрически термопомпи в нискотарифни жилища за замяна на природен газ. “ През ноември Гейтс направи изявления в медиите, след като прогнозира, че повече от половината от всички бизнес пътувания ще изчезнат след пандемията на коронавируса. В петък той показа как това може да се прояви в собствения му график. „Смятам да летя много по-малко сега, когато пандемията показа, че можем да се справим с по-малко пътувания“, пише той.

Microsoft създава приложението Teams, което позволява на работниците да разговарят и да се срещат по време на видео разговори. Докато Гейтс се оттегли от борда на Microsoft миналата година, той остава инвеститор на Microsoft и все още прави прегледи на продуктите, които компанията разработва. Гейтс също спомена програми, с които е ангажиран, за да насърчи екологичните усилия. „Създадох Breakthrough Energy, включително Venture Fund, Fellows и Catalyst, за да помогна с климата“, пише той. „За мен иновацията е това, което ще направи възможно предоставянето на услуги на всички без емисии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap