Путин: Руските ваксини са най-добрите в света

Руските ваксини COVID-19 са най-добрите по отношение на три ключови показателя, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за Москва. Кремъл. Путин по телевизионния канал „Россия-1“.

„Нашите ваксини, мога да кажа уверено, са най-добрите по отношение на трите ключови показателя“, каза Путин.

„Необходимо е всеки човек да вземе такова решение за себе си и да говори с лекар, специалист“, каза Путин, говорейки за избора на ваксина. „По принцип всеки от тях може да бъде взет, те са на нивото на най-добрите в света. Мисля, че са най-добрите днес“, посочи президентът.

Президентът отбеляза, че не знае за сериозни странични ефекти от използването на руските ваксини COVID-19.

Според президента руските ваксини COVID-19 нямат никакви противопоказания. Путин отбеляза, че сега „хората с доста тежки хронични заболявания се инокулират с тях и те се чувстват нормално“.

В Русия са регистрирани три ваксини срещу COVID-19. Първата ваксина, регистрирана в страната и в света, е Sputnik V, разработена от Центъра Gamaleya на Министерството на здравеопазването на Русия. Той е сертифициран на 11 август 2020 г. EpiVacCorona от Държавния изследователски център по вирусология и биотехнологии Vector на наблюдателя за правата на потребителите е регистриран през октомври 2020 г. Третата ваксина CoviVac от Центъра на Руската академия на науките „Чумаков“ е разрешена от Министерството на здравеопазването през февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap